Βιβλιοάποψη: "Ο χορός των μεγάλων μητέρων"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Γιατί τα χαρακτηριστικά της σοφής γυναίκας να είναι τόσο σηµαντικά για τη νέα και γιατί η σοφία και η ζωτικότητα της νέας να είναι τόσο σηµαντικές για τη γεροντότερη; Μαζί συµβολίζουν δύο ουσιαστικές πλευρές που εντοπίζονται στην ψυχή κάθε γυναίκας µεµονωµένα· γιατί η ψυχή της γυναίκας χάνεται στα βάθη του χρόνου και το πνεύµα της είναι αιώνια νέο... αυτά τα δύο µαζί συνθέτουν το “να είσαι νέα ενώ γερνάς, γριά όσο είσαι νέα”.


Η ψυχαναλύτρια Clarissa Pinkola Estés ξυπνάει τα πανάρχαια πνεύµατα, τις παλιές ψυχές, εκείνες που κοιµούνται στους κορµούς των δέντρων, στο δάσος, στα ρέματα και στους καταρράχτες.





Η άποψή μου:
(γράφει η Κατερίνα Σωπύλη-Κονίτσα)
Η ψυχαναλύτρια Clarissa Pinkola Estes μέσα από το δοκίμιό της, μάς αναλύει τη δύναμη της γυναίκας. Της γυναίκας που σαν νέα ερωτεύεται, απογοητεύεται, θυμώνει, κλαίει, γεννάει, γαλουχεί· και μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, αποκτά εμπειρίες, γίνεται σοφή.

Η γυναίκα, το πλάσμα αυτό που από αρχαιοτάτων χρόνων δημιουργεί. Η γερόντισσα, η κόρη, η θυγατέρα της κόρης, είναι η μια συνέχεια της άλλης. Ενώνουν τις ψυχές τους, τις εμπειρίες και τη σοφία τους και δημιουργούν ένα δέντρο που ξεκινά από τις βαθιές του ρίζες και γίνεται ψηλό, γερό, γεμάτο δύναμη και σοφία.

Η σοφία της γεροντότερης διδάσκει τις επόμενες. Τις μαθαίνει να είναι... Νιες, ενώ γερνούν και γριές όσο είναι νέες...

Πρόκειται για ένα βιβλίο, που μπορεί να βοηθήσει κάθε γυναίκα να γνωρίσει τον πραγματικό της εαυτό και να καταλάβει πως, παρά το γεγονός ότι μπορεί να μένει στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού, η δύναμή της είναι τεράστια! Αρκεί να επιτρέψει στην ψυχή της να την ανακαλύψει.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Μικρή Βιβλιοθήκη (The Dancing Grandmothers)
Συγγραφέας: Clarissa Pinkola Estés
Μετάφραση: Άννα Παπασταύρου
Σελίδες: 176
Ημερ. έκδοσης: Απρίλιος 2017
ISBN: 978-618-82913-1-7
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr