Βιβλιοάποψη: "Συναισθηματικά βαμπίρ"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Μεγάλο µέρος των καθηµερινών προβληµάτων που αντιµετωπίζει ένας άνθρωπος επικεντρώνεται στις σχέσεις του. Καθηµερινά ερχόµαστε σε επαφή, είτε το θέλουµε είτε όχι, µε πολλά άτοµα, κάποια από τα οποία ρουφούν τη θετική µας ενέργεια και µας αφήνουν «στεγνούς», κουρασµένους, συναισθηµατικά εξαντληµένους. Αυτοί οι άνθρωποι που µας προκαλούν τέτοιες αντιδράσεις αποκαλούνται «συναισθηµατικά βαµπίρ», σε αναγνώριση του πόσο αρνητικές είναι οι συνέπειες της συναισθηµατικής τους συµπεριφοράς και παρουσίας. Είναι οι άνθρωποι που ρουφάνε τη ζωή της χαράς, τη θετικότητα και την ενέργειά µας.
Το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να:
• Εντοπίσετε ποια είναι τα συναισθηµατικά βαµπίρ στη ζωή σας.
• Να αναγνωρίσετε τις τοξικές συµπεριφορές που σας δηλητηριάζουν (και πολλές φορές είναι συγκαλυµµένες πίσω από ένα χαµόγελο ή όµορφα λόγια).
• Να διαλέξετε τρόπους για να αντιµετωπίσετε τις τοξικές συµπεριφορές των συναισθηµατικών βαµπίρ.
• Να δυναµώσετε µέσα σας, να προστατέψετε τον εαυτό σας και να εξελιχθείτε ψυχολογικά.


Η άποψή μου:
(γράφει η Δήμητρα Παναρίτη)
Το «Συναισθηματικά βαμπίρ» της Δρ. Λίζας Βάρβογλη είναι ένα βιβλίο μικρό αλλά περιεκτικό. Ένας οδηγός ψυχικής επιβίωσης που πρέπει να διαβάσουμε οπωσδήποτε, αν θέλουμε να ανακτήσουμε την ενέργεια που ρουφούν όλοι οι «τοξικοί» άνθρωποι με τους οποίους κατά καιρούς ερχόμαστε σε επαφή. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται συνήθως στον κοινωνικό μας περίγυρο και μάλιστα, τους συναναστρεφόμαστε κάποιες φορές σε καθημερινή βάση. Είναι ο σύζυγος, ο φίλος, ο αδερφός, ο συνάδελφος, ο γονιός, άτομα του άμεσου περιβάλλοντός μας και δεν είναι απαραίτητα κακοί άνθρωποι. Είναι άτομα που έχουν άλυτα δικά τους προβλήματα, αλλά με τη συμπεριφορά τους μας βασανίζουν.

«Πίσω από συνηθισμένα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την κακή διάθεση αλλά και με προβλήματα υγείας, κρύβονται σοβαρά προβλήματα σχέσεων».
Μέσα από αυτό το βιβλίο θα μάθετε να αναγνωρίζετε τα συναισθηματικά βαμπίρ και τις τοξικές συμπεριφορές και να αντιμετωπίζετε με τον κατάλληλο τρόπο όλα αυτά τα άτομα που εμποδίζουν την εξέλιξή σας και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σας.

«Δεν είναι πάντα εύκολο να ξεχωρίσεις τα συναισθηματικά βαμπίρ γιατί με την πρώτη ματιά φαίνονται συμπαθητικά. Στην πραγματικότητα, όμως, έχουν ένα συγκεκριμένο αρνητικό μοτίβο συμπεριφοράς το οποίο επηρεάζει και τους γύρω τους».
Δίνονται παραδείγματα τέτοιων ατόμων και συμπεριφορών -η συγγραφέας παραθέτει αναλυτικά το προφίλ των τοξικών ανθρώπων- και μετά την ανάγνωσή του, δε θα σας είναι καθόλου δύσκολο να αναγνωρίσετε τα άτομα αυτά. Ίσως κάποια στιγμή στη ζωή σας να είχατε πληγωθεί και ασυνείδητα, να υπήρξατε κι εσείς ένα συναισθηματικό βαμπίρ!

Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσετε όλους αυτούς τους αρνητικούς ανθρώπους αλλά και να μπορέσετε να απαλλαγείτε και εσείς οι ίδιοι από την "τοξικότητα" που ίσως κουβαλάτε, αρκεί να το θέλετε. Και όπως γράφει η κ. Βάρβογλη «πάρτε την απόφαση να ζήσετε θετικά, παρά τα εμπόδια αρνητικότητας που σας βάζουν αυτά τα άτομα». Επειδή οι άνθρωποι δεν αλλάζουν εύκολα, ας φροντίσουμε να αλλάξουμε εμείς τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα, για να είμαστε ψυχοσωματικά υγιείς και να χαιρόμαστε τη ζωή.

Υπάρχει τρόπος, και το συγκεκριμένο βιβλίο θα σας βοηθήσει πραγματικά να βάλετε τους άλλους στη θέση τους αλλά και να κατανοήσετε πόσο αξίζετε σαν άνθρωποι!


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ & εδώ
Κατηγορία: Ψυχολογία/Αυτοβοήθεια
Συγγραφέας: Λίζα Βάρβογλη
Σελίδες: 136 / Διαστάσεις: 11,5Χ16,5
Ημερ. έκδοσης: 15/03/2018
ISBN: 978-618-5224-40-0
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr