Βιβλιοάποψη: "Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα για την αγάπη, που θα σας ταξιδέψει.

Ο κύριος Περντί είναι «λογοτεχνικός φαρμακοποιός». Στο πλωτό βιβλιοπωλείο του, στις όχθες του Σηκουάνα, συνταγογραφεί μυθιστορήματα για κάθε δυσκολία της ζωής -προτείνει στους πελάτες του βιβλία που θα γιατρέψουν τις ψυχές τους.

Τον μόνο που δεν μπορεί να γιατρέψει, είναι τον εαυτό του, αφού εξακολουθεί να τον στοιχειώνει το φάντασμα της μεγάλης του αγάπης που εξαφανίστηκε πριν από είκοσι ένα χρόνια, αφήνοντας πίσω της μόνο ένα γράμμα. Ένα γράμμα που εκείνος δεν άνοιξε ποτέ.

Αυτό το καλοκαίρι ο κύριος Περντί μπαίνει επιτέλους στον πειρασμό να διαβάσει το γράμμα -και τότε τα πάντα αλλάζουν.

Σηκώνει άγκυρα και φεύγει για τον νότο της Γαλλίας. Με συνταξιδιώτες έναν διάσημο συγγραφέα που έχει χάσει την έμπνευσή του κι έναν ερωτοχτυπημένο σεφ, θα κάνει ένα ταξίδι στην καρδιά της Προβηγκίας. Ένα ταξίδι πίσω στις αναμνήσεις, κι από εκεί ξανά στη ζωή...

Η Νίνα Γκεόργκε με σαγηνευτική γραφή μάς δίνει μια γλυκιά και συγχρόνως διασκεδαστική ιστορία γεμάτη ευαισθησία, που θα σας συναρπάσει.


Η άποψή μου:
(γράφει η Κατερίνα Βερίγκα)
Μα πόσο υπέροχη η ιδέα του πλωτού βιβλιοπωλείου…! 
Η Νίνα Γκεόργκε ανεξάρτητα από το παραμύθι που έπλασε, κέντησε κι έναν ύμνο για το βιβλίο. «Ο Κέστνερ ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ονόμασα το πλωτό βιβλιοπωλείο Λογοτεχνικό Φαρμακείο» είπε ο ήρωας, ο κύριος Περντί. «Ήθελα να θεραπεύω συναισθήματα που δεν θεωρούνται τραυματικά και δεν διαγιγνώσκονται ποτέ από τους γιατρούς. Όλα εκείνα τα μικρά συναισθήματα και τις αισθήσεις για τα οποία κανένας θεραπευτής δεν ενδιαφέρεται».

Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο, είναι ένα βιβλίο που έχει γραφτεί μετά από ενδελεχή έρευνα για το κάθε τι που αναφέρει. Ακόμα κι αν σε κουράζει ανά διαστήματα, είναι κάτι το αξιοσέβαστο μιας και καταπιάνεται με τόσα θέματα παράλληλα. Τις ιστορίες που αναφέρονται τις κουμπώνουν τοποθεσίες, συγγραφείς, ψαγμένα αποφθέγματα, χορό μέχρι και συνταγές! Έχει συνολικά μια διαρκή γλυκόπικρη αίσθηση με άρωμα Γαλλίας…!

Η αναλυτική περιγραφή των πάντων, από τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου ή ενός κήπου, σε παρασέρνει με κινηματογραφικό τρόπο. Μέσα στις σελίδες του βρίσκεις αλήθειες, προβληματισμούς για θέματα καθημερινά και αναπόφευκτα, που μας αφορούν όλους και που η διαχείρισή τους μας βασανίζει..

Φράσεις που κρατώ:
❝Να μην ακούς ποτέ τον φόβο! Ο φόβος σε αποβλακώνει.❞

❝Είμαστε αθάνατοι στα όνειρα των αγαπημένων μας. Και οι νεκροί μας συνεχίζουν να ζουν στα όνειρά μας και μετά τον θάνατό τους. Τα όνειρα είναι μια γέφυρα μεταξύ των κόσμων, μεταξύ του χρόνου και του χώρου.❞

❝Για να είναι κάποιος ελεύθερος, πρέπει να χάσει τη σιγουριά του.❞

❝Πρέπει να χορεύει κανείς όσα δεν μπορεί να εξηγήσει.❞

❝Τα αρώματα επηρεάζουν με περίεργους τρόπους την ψυχή.❞

❝Όλοι έχουμε ένα εσωτερικό δωμάτιο όπου παραμονεύουν οι δαίμονές μας. Μόνο όταν το ανοίγουμε και κοιτάζουμε μέσα του, είμαστε πραγματικά ελεύθεροι.❞

❝Εδώ οι άνθρωποι εργάζονται έχοντας στο μυαλό τους το μέλλον, όλους εκείνους που θα έρθουν μετά. Και στη συνέχεια οι απόγονοί τους κάνουν το ίδιο. Αυτή η γη θα καταστραφεί μόνο αν μία γενιά σταματήσει να σκέφτεται την επόμενη και προσπαθήσει να αλλάξει τα πάντα τώρα.❞


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Nina George
Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου
Σελίδες: 408
Ημερ. έκδοσης: 23/06/2016
ISBN: 978-960-461-712-8
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr