Βιβλιοάποψη: "Η χαμένη πολιτεία"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Το παράξενο γράμμα ενός εξερευνητή από το 1925 αναστατώνει τη ζωή της Ίζαμπελ Μακ Ένζυ, μιας νεαρής τραγουδίστριας της όπερας που μετά από ένα ατύχημα πάσχει από αμνησία.

Για κάποιον άγνωστο λόγο εκείνη πιστεύει πως κάτι τη συνδέει με την ιστορία του εξερευνητή και τη χαμένη πόλη Ζ. Έτσι, αποφασίζει να διερευνήσει τι κρύβεται πίσω από εκείνο το γράμμα. Κατάπληκτη διαπιστώνει πως ένας ολόκληρος κόσμος, γεμάτος από μια παραισθητική σχεδόν γοητεία, την καλεί σε ένα ταξίδι με αμφίβολο προορισμό.

Η γνωριμία της Ίζαμπελ με την Αλίσια, την ηλικιωμένη πλέον αγαπημένη του εξερευνητή, τη φέρνει τελικά στη ζούγκλα του Αμαζονίου σε ένα περιβάλλον γεμάτο παγίδες, αυταπάτες, ψευδαισθήσεις, αλήθειες και άλυτα μυστήρια.

Η Ίζαμπελ τα αντιμετωπίζει όλα ξεπερνώντας τον ίδιο της τον εαυτό και ανακαλύπτοντας πως το μοναδικό αληθινό κομμάτι μιας ιστορίας είναι εκείνο που διαλέγει ο καθένας μας να πιστέψει.


Η άποψή μου:
(γράφει η Άνα Ζάχαρη)
Πέντε άνθρωποι θα οδηγηθούν στο πιο μυστηριώδες κι επικίνδυνο μέρος του πλανήτη, στη ζούγκλα του Αμαζονίου -o καθένας με ένα μυστικό κι ένα βάρος στην καρδιά!

Η τραγουδίστρια της όπερας Ίζαμπελ, που μάταια προσπαθεί να ανακαλέσει στη μνήμη της τα αίτια ενός ναυαγίου, το οποίο ευθύνεται ακριβώς για την απώλεια αυτής της μνήμης και τα όσα συνέβησαν τότε. Η Αλίσια, με ένα μυστικό φυλαγμένο στην καρδιά της, που θα παλέψει κάτω από αντίξοες συνθήκες για να βρει τα ίχνη του ανθρώπου που αγάπησε κι έχασε πριν πενήντα ολόκληρα χρόνια. Ο καπετάνιος Ραούλ, που προσπαθεί απεγνωσμένα να επανακτήσει την επαφή με την μονάκριβη κόρη του. Ο γιατρός Εστεμπάν, που φέρνει το στίγμα του προδότη μιας μεγάλης φιλίας. Ο ανθρωπολόγος Ντ. Χόφμαν, που ακόμα δε μπορεί να συγχωρέσει τον εαυτό του για τον χαμό της αγαπημένης του συζύγου. Στο βάθος της εικόνας, που θυμίζει ξεθωριασμένη φωτογραφία, σ’έναν παρελθόντα χρόνο, τρεις εξερευνητές που χάθηκαν μέσα σ’αυτή τη ζούγκλα χωρίς ν’αφήσουν ίχνος, ακολουθώντας το όραμα μιας πόλης -της πόλης Ζ- το Ελ Ντοράντο των εξερευνητών με τα αμύθητα πλούτη.

Η ζούγκλα, όπου κανείς αμύητος δεν επιβιώνει, θα κρατήσει τα μυστικά της ή θα ανασηκώσει έστω και για λίγο το πέπλο που τα σκεπάζει; Οι ήρωες θα έρθουν αντιμέτωποι με τα πάθη τους και ή θα υπερβούν τους εαυτούς τους -ακόμα και τις βαθύτερες επιθυμίες τους- ή θα χαθούν. Όποιο όμως κι αν είναι το κόστος, το αποτέλεσμα για κάποιους από αυτούς θα αξίζει και το κυριότερο, όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα βρουν την λύτρωση που τόσο επιζητούν.

Η συγγραφέας μας οδήγησε σε μια ωραία περιπέτεια, ζωγραφίζοντας πιστά τα απρόσιτα αυτά μέρη της Νοτίου Αμερικής, σκιαγραφώντας καταστάσεις όπου το μυστήριο και το μεταφυσικό έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ οι κίνδυνοι που ακολουθούν τα βήματα των ηρώων, μάς κρατούν σε συνεχή αγωνία, δίνοντάς μας με τέχνη μια μικρή ανάσα πριν μας την κόψει ξανά και ξανά.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Κατερίνα Γυφτάκη
Σελίδες: 272 / Διαστάσεις: 13,7×20,8
Ημερ. έκδοσης: Ιανουάριος 2018
ISBN: 978-960-468-184-6
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr