Βιβλιοάποψη: "9 ώρες στα Εξάρχεια"

---Δημοσίευση: 02/12/2020---
Περίληψη οπισθόφυλλου:
Εννέα ώρες, εννέα ιστορίες.

Μια γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας. Τα Εξάρχεια φωνάζουν, συζητούν, σωπαίνουν.

Διαφορετικές φωνές, κοινός τόπος.

Μέσα από προσωπογραφίες και εξομολογήσεις, ο γείτονας και ο περαστικός συστήνονται στον αναγνώστη, σχηματίζοντας ένα μωσαϊκό εικόνων και συναισθημάτων.

Το συλλογικό αυτό έργο είναι η διαδρομή εννέα ξένων που ανέβηκαν στο ίδιο λεωφορείο.



Η άποψή μου:
(γράφει ο Οδυσσέας Δημάς)
Τα Εξάρχεια συνδεδεμένα με μια δόση μυστηρίου προκαλούν την φαντασία και στερεοτυπικά έχουν αφήσει το όνομά τους να παραπέμπει στο εξωτικό, στο μυστήριο, στο απρόβλεπτο.

Με τη φήμη ότι πάντα αγκάλιαζαν το διαφορετικό και αντιπροσώπευαν την καλλιτεχνική φύση της Αθήνας, ρέμπελοι, ασυμβίβαστοι, αντιρρησίες συνειδήσεως και αντικομφορμιστές, απομεινάρια μιας άλλης εποχής και εκφραστές της νέας, έψαξαν εκεί για καταφύγιο και βρέθηκαν μαζί να αγκαλιάζουν το νέο τους σπίτι.

Ένας περιπλανώμενος στη γειτονιά θα πλημμυρίσει σωρεία συναισθημάτων και επισφαλώς θα καταλήξει, ότι το κλίμα τού πάει ή βρίσκεται σε λάθος μέρος.

Σ’ αυτό το ανθολόγιο η συνοικία θα πει λίγες από τις ιστορίες της: οι διαμένοντες για να θυμηθούν την αίγλη της, οι εξόριστοι για να τη λησμονήσουν και οι ξένοι για να γνωρίσουν κάποια από τα πρόσωπά της. Ας ακούσουμε...


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Μαρουσώ Αθανασίου, Τζούλια Γκανάσου, Χρήστος Δασκαλάκης, Αλέξανδρος Διονυσόπουλος, Τάσος Ελένας, Αλέξανδρος Κεφαλάς, Νέστορας Πουλάκος, Βαγγέλης Προβιάς, Βαγγέλης Σωτήρης)
Σελίδες: 112 / Διαστάσεις: 12Χ21
Ημερ. έκδοσης: 2016
ISBN: 978-618-82534-6-9
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr