Βιβλιοάποψη: "Καληνύχτα, λέμε!"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Ο Αρκούδος δεν βλέπει την ώρα να πάει για ύπνο.
Ο Πάπιος όμως δε νυστάζει, και θέλει παρέα!
Ποιος θα πείσει ποιον τελικά; Και ποιος θα μείνει ξάγρυπνος;

Το βιβλίο τιμήθηκε το 2015 με έπαινο E.B. White Read-Aloud στην κατηγορία εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου από την Ένωση Βιβλιοπωλών στις ΗΠΑ.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Κείμενο: Jory John / Εικονογράφηση: Benji Davies
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Ηλικία: Για παιδιά 3 ετών και άνω
Σελίδες: 40 / Διαστάσεις: 23Χ28
Ημερ. έκδοσης: 31/10/2016
ISBN: 978-960-569-639-9

Η άποψή μου:
(γράφει η Χρύσα Παναγοπούλου)
Ένα βιβλίο για παιδιά προσχολικής ηλικίας και όχι μόνο!

Το μόνο που ήθελε ο Αρκούδος, ήταν να κοιμηθεί. Μα τι κακό είναι αυτό να θες να κοιμηθείς και να μην σε αφήνουν; Σίγουρα όλοι μας το έχουμε πάθει. Είναι τόσο εκνευριστικό!

Φαντάσου τώρα έναν Αρκούδο, λάτρη του ύπνου, να είναι ξαπλωμένος στο μαλακό του κρεβάτι. Κλείνει τα μάτια. Μην σας πω ότι σε λίγο θα αρχίσει να ονειρεύεται κιόλας, όμως... ο γείτονάς του έχει άλλα σχέδια γι' αυτή τη νύχτα. Ναι, είναι αυτός ο τύπος, ο γνωστός, που έχει θάρρος (για να μην πω θράσος) να ενοχλεί τις πλέον πιο ακατάλληλες στιγμές.

Ο Αρκούδος ξεβολεύεται, ανοίγει διάπλατα τα μάτια από την έκπληξη. Μοιάζει τόσο αστείος. Σαν να του ήρθε ο ουρανός στο κεφάλι! Σε κάνει και γελάς και συνάμα σκέφτεσαι "μα τι θα γίνει με όλους αυτούς που μας χαλάνε τον ύπνο"; Θα καταφέρει τελικά να κοιμηθεί ο ταλαίπωρος Αρκούδος; Διαβάστε το και θα το ανακαλύψετε.

Το βιβλίο έχει σύντομους διαλόγους, πράγμα που κάνει την ανάγνωση πιο εύκολη, όταν ένα παιδί ξεκινάει να διαβάζει μόνο του. Οι εικόνες βοηθούν στο να αντιληφθεί την κατάσταση των ηρώων και ίσως αποτελούν ένα κίνητρο για να παίξει μια δική του παράσταση με κάποιο φίλο ή αδερφό. Είναι αστείο, διασκεδαστικό, με όμορφη εικονογράφηση και αποτελεί ένα καλό κίνητρο για να αγαπήσει το παιδί το διάβασμα.


Βιογραφικό του συγγραφέα:
O Jory John είναι ένας πολυβραβευμένος συγγραφέας. Εκτός από τη συγγραφή παιδικών βιβλίων, έχει εργαστεί και στους New York Times και San Francisco Chronicle. Επίσης,για πάνω από έξι χρόνια εργάστηκε ως programs director στην 826 Valencia, μια ΜΚΟ με εκπαιδευτικό αντικείμενο.
Βιογραφικό του εικονογράφου:
Ο Benji Davies είναι εικονογράφος, συγγραφέας και σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων. Έχει σπουδάσει animation στο πανεπιστήμιο κι έχει εργαστεί πάνω σε εικονογραφημένα βιβλία, ταινίες κινουμένων σχεδίων, μουσικά video clips και διαφημίσεις. Δύο εικονογραφημένα βιβλία του έχουν κερδίσει βραβεία ενώ έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Ζει στο Λονδίνο με τη γυναίκα του, Νίνα.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr