Βιβλιοάποψη: "18 σκαλιά"


Περίληψη οπισθόφυλλου:

Μία συμφωνία «Σαββατοκύριακου» για τον Τζούλιαν και την Ολίβια, της μεσοτοιχίας του ισογείου. Ένας γάμος μεταξύ αγνώστων για τον Κάρτερ και την Έμμα, του δευτέρου ορόφου. Ενοχλητική μουσική, ένας σκύλος και οι προσωπικές σχέσεις των ενοίκων του κτιρίου της οδού Beacon 59. Ανάμεσα σε κάθε όροφο, 18 σκαλιά τούς χωρίζουν -ή τους ενώνουν.

Τζούλιαν - Ολίβια / Τα συστατικά μίας επιτυχημένης συμφωνίας:
* Μένουμε στους όρους της.
* Δεν συζητάμε γι’ αυτήν όταν βρισκόμαστε.
* Δεν ερωτευόμαστε. Επαναλαμβάνω: Δεν ερωτευόμαστε.

Κάρτερ - Έμμα / Πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ενός διημέρου στο Βέγκας:
* Πίνεις πολύ και παίζεις ακόμα περισσότερο.
* Ξυπνάς με πονοκέφαλο και αναρωτιέσαι τι έγινε το προηγούμενο βράδυ.
* Παίρνεις τηλέφωνο τον δικηγόρο σου, ώστε να ακυρώσεις τον γάμο...


Η άποψή μου:
(γράφει ο Χρήστος Αναστασόπουλος)
Μόλις επέστρεψα από το όμορφο αναγνωστικό ταξίδι της Βοστώνης του σήμερα, αλλά και κάποιων άλλων όμορφων περιοχών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής...

Γνώρισα αρκετούς από τους ένοικους της οδού Beacon 59, αλλά έμαθα εκτενέστερα για τις ιστορίες των Τζούλιαν-Ολίβιας και Κάρτερ-Έμμας. Περπάτησα μαζί τους στους παγωμένους χειμωνιάτικους δρόμους κι έτρεξα παρέα με τον "Μάφιν" στα ανοιξιάτικα πάρκα. Είδα κι έμαθα πολλά, βίωσα κάποια από τα συναισθήματά τους, αγανάκτησα με κάποιους από αυτούς, αλλά στο τέλος, λυτρώθηκα.

Πρόκειται για ένα φρέσκο, δροσερό και άκρως απολαυστικό μυθιστόρημα, με υποδόριο χιούμορ, που με συντρόφευσε από την αρχή έως το τέλος. Οι ήρωες είναι καθημερινοί, ζουν χωρίς υπερβολές και μοιράζονται τις αγωνίες και τα όνειρα τους.

Τα ερωτήματα που θέτει η συγγραφέας σε αυτό το βιβλίο-ταξίδι είναι τα εξής:
* Γιατί εξακολουθούμε να κουβαλάμε μέσα μας πληγές από προηγούμενες σχέσεις;
* Γιατί φοβόμαστε να ερωτευτούμε;
* Γιατί φοβόμαστε να αφεθούμε ή να εμπιστευτούμε κάποιον;
* Γιατί δεν εξωτερικεύουμε τις σκέψεις μας, ώστε να μας κατανοήσει και καταλάβει ο σύντροφός μας;
* Γιατί άλλα σκεφτόμαστε, άλλα λέμε, άλλα εννοούμε και τέλος άλλα κάνουμε;
* Γιατί κάποιες αμαρτίες γονέων παιδεύουν τα τέκνα τους;

Είμαι σίγουρος πως μου ξέφυγαν πολλά περισσότερα ερωτήματα, μιας που με συνεπήρε η ιστορία, αλλά... θα πρέπει κι εσείς να ανακαλύψετε κάτι!!!


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Τατιάνα Τζινιώλη
Σελίδες: 382 / Διαστάσεις: 14 x 21 cm
Ημερ. έκδοσης: Νοέμβριος 2018
ISBN: 978-960-626-073-5


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Τατιάνα Τζινιώλη γεννήθηκε ένα μεσημέρι Ιανουαρίου του 1987. Από τότε έως σήμερα άλλαξαν πολλά. Οι βάτες και η περμανάντ είναι πλέον κατακριτέα και οι Spice Girls έκλεισαν τα είκοσι χρόνια καριέρας. Το 2006 αποφοίτησε από το τμήμα σκηνοθεσίας του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών του Ομίλου ANT1. Εργάστηκε ως ραδιοφωνική παραγωγός της ομογένειας της Αμερικής για μερικά χρόνια και το 2009 αποφοίτησε από το Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Μετά από διάφορες συνεργασίες σε εφημερίδες και περιοδικά, το 2012 ξεκίνησε το site τοπικού ενδιαφέροντος Alimos Online και το 2016 το site Book City. Συνεργάζεται με διάφορες ιστοσελίδες ως freelance editor και διδάσκει μαθήματα δημιουργικής γραφής σε εφήβους και ενήλικες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου. Δηλώνει περήφανα πως έχει μεγάλη αντοχή στη ζάχαρη, λατρεύει την early 00’s pop και μπορεί να μείνει ξύπνια πολλές ώρες, προκειμένου να κάνει binge-watching στις αγαπημένες της σειρές. Α, και πιστεύει πως η Geri Halliwell δεν έπρεπε να αφήσει τις Spice Girls. Από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή κυκλοφορούν τα βιβλία της: "Road Trip" (2015), "Ένα Βράδυ-Manhattan #1" (2016), Μετά τα Μεσάνυχτα-Manhattan #2" (2017), "Πριν το Ξημέρωμα-Manhattan #3" (2018), "18 σκαλιά" (2019), "Βραδινά ραντεβού" (2020).
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr