Βιβλιοάποψη: "Άγνωστα πρόσωπα"


Περίληψη οπισθόφυλλου:

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ...
Καθώς πέφτει το σούρουπο, ένας άντρας προχωράει τρεκλίζοντας σ’ ένα πάρκο, μακριά από το σπίτι του. Τον έχουν μαχαιρώσει και αιμορραγεί. Πεθαίνει εκεί που πέφτει -στα χέρια μιας άγνωστης, με το όνομα μιας γυναίκας στα χείλη του καθώς ξεψυχά.

ΜΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΝΕΡΑ...
Η Μανόν Μπράντσο, αν και έγκυος, δεν γίνεται να μην ενδιαφερθεί για την υπόθεση -αυτόν τον καιρό αναλαμβάνει μονάχα παλιές, ανεξιχνίαστες υποθέσεις, όμως ο άντρας κατέληξε μόλις λίγα μέτρα από το αστυνομικό της τμήμα.

ΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ;
Με τρόμο ανακαλύπτει ότι τόσο το θύμα όσο και ο κύριος ύποπτος είναι πιο στενά συνδεδεμένοι μαζί της απ’όσο μπορούσε να φανταστεί. Και καθώς ο κλοιός στενεύει, αναγκάζεται να διανοηθεί το αδιανόητο: Μπορεί κάποιος από τους αγαπημένους της να είναι ικανός για φόνο;


Η άποψή μου:
(γράφει ο Θανάσης Σταυρόπουλος)
Μερικά βιβλία, μερικοί συγγραφείς αξιώνονται την σχεδόν απόλυτη επιτυχία. Διθυραμβικές κριτικές από εφημερίδες με σοβαρότητα γνώμης και εγκυρότητα -στην περίπτωσή μας ο Guardian- πωλήσεις εκτοξευμένες στα ύψη. Και όλα αυτά εν μέρει δικαιολογημένα και δεν είναι και η πρώτη φορά που συμβαίνουν.

Με μία καθαρά αστυνομική, βρετανική λογοτεχνία έχουμε λοιπόν να κάνουμε εδώ. Σταθερή υπόθεση, ηρωίδα που εμπλέκεται συναισθηματικά στη δράση και την εξέλιξη της υπόθεσης, ύποπτοι πέραν κάθε υποψίας και ένοχοι που πιθανόν να αδικούνται. Η ροή του λόγου της συγγραφέως αβίαστη, μεστή, μεταφέρει περισσότερο εικόνες και λιγότερο συναισθήματα.

Η ηρωίδα σε κατάσταση εγκυμοσύνης δεν έχει πολλά περιθώρια κινήσεων. Ως ντετέκτιβ δεν μπορεί να αναλάβει τη δράση που θα ήθελε. Η υπόθεση ωστόσο που αναλαμβάνει, απλή φαινομενικά στην αρχή, τη φέρνουν σε πολύ δυσάρεστη θέση. Τόσο το θύμα όσο και ο κύριος ύποπτος τελικά συνδέονται μαζί της.

Η Susie Steiner δημιουργεί γλυκούς, ανθρώπινους ήρωες που με την παράλληλη βαθιά της είσοδο στην ανθρώπινη ψυχή, θα σας χαρίσουν ένα απολαυστικό, αστυνομικό μυθιστόρημα.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Susie Steiner
Μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση
Σελίδες: 408
Ημερ. έκδοσης: 22/11/2018
ISBN: 978-618-03-1582-0


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η βρετανίδα Susie Steiner είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Ξεκίνησε την καριέρα της ως ρεπόρτερ σε τοπικές εφημερίδες και στη συνέχεια εργάστηκε για τις εφημερίδες Evening Standard, Daily Telegraph και The Times. Από το 2001 και για έντεκα χρόνια εργάστηκε ως συντάκτρια στην εφημερίδα Guardian. Το "Αγνοούμενη μέχρι αποδείξεως του εναντίου" ήταν το δεύτερο βιβλίο της και αυτό που εισήγαγε τη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων της με ηρωίδα τη Μανόν Μπράντσο. Γνώρισε τεράστια επιτυχία, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα μπεστ σέλερ στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ έλαβε διθυραμβικές κριτικές. Το βιβλίο "Άγνωστα πρόσωπα" είναι ο δεύτερος τίτλος αυτής της σειράς και έχει ήδη σημειώσει τεράστια επιτυχία (μπεστ σέλερ των Sunday Times), ενώ έπεται συνέχεια.

Για να διαβάσετε περισσότερα για τη συγγραφέα και τα βιβλία της, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr