Βιβλιοάποψη: "Ευτοπία #2 - Η φλόγα της επανάστασης"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Τριάντα οχτώ χρόνια μετά το Μανιφέστο, το οποίο έβαλε τέλος στην ελευθερία, τη δημοκρατία και τις αξίες. Τίποτα δεν έχει αλλάξει, αλλά και τίποτα δεν έχει μείνει ίδιο.
Το Μανιφέστο ζει και βασιλεύει, υπάρχει και εξελίσσεται. Δύο μυστικοί κόσμοι που αντιδρούν, είναι αποφασισμένοι να το πολεμήσουν. Θα καταφέρουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους;
Μια γνωριμία θα φέρει τα πάνω κάτω. Μια μεγάλη αγάπη. Τι γίνεται όταν έχεις μεγαλώσει στη φωλιά του λύκου αλλά εσύ παραμένεις πρόβατο; Το απόλυτο κακό παίρνει πρόσωπο, σάρκα, οστά και συγκεκριμένο όνομα. Και πρέπει να μπεις στη φωλιά του λύκου για να το πολεμήσεις.
Ένας επικίνδυνος γάμος, κόντρα στις συνθήκες, που φέρνει αλλαγές στην οικογένεια. Είναι πράγματι πρόβατα αυτοί που πιστεύουν στις αξίες; Ή μήπως γίνονται σιγά-σιγά λύκοι αποφασισμένοι να αγωνιστούν;
Η ανατροπή είναι προ των πυλών. Ο κίνδυνος και ο φόβος έχουν γίνει οι σύντροφοι όλων. Η απόφαση, το ίδιο. Κανείς δεν μένει ανέγγιχτος τα χρόνια του Μανιφέστου. Ήρθε πια το τέλος της αθωότητας. Και της ανοχής. Οι σπόροι φυτεύτηκαν χρόνια πριν. Με προσοχή και φροντίδα καλλιεργήθηκαν για πολύ καιρό. Το μέλλον σιγά-σιγά αρχίζει να φυτρώνει. Η φλόγα της επανάστασης ανάβει...


Η άποψή μου:
(γράφει η Δήμητρα Παναρίτη)
Στο δεύτερο βιβλίο της «ΕΥΤΟΠΙΑΣ» οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Το Μανιφέστο έχει προχωρήσει κι έχει εξελιχθεί. Νέοι ήρωες κάνουν την εμφάνισή τους και ο ρόλος τους θα είναι καθοριστικός. Μια γνωριμία και ένας γάμος θα φέρει τα πάνω-κάτω. Ο «αθέατος» κόσμος μαζί με τους αφυπνισμένους της μετά μανιφέστου εποχής ενώνονται, και αγωνίζονται ν’αλλάξουν τον κόσμο. Να τον κάνουν δίκαιο για όλους, ανθρώπινο, ηθικό. Σκοπός τους είναι να διώξουν το Μανιφέστο και να επαναφέρουν τις αξίες, την αγάπη, την ανθρωπιά, τη συμπόνια και την κατανόηση.

«Το σχέδιο είναι ν’ αποκαλύψουμε το Μανιφέστο. Ν’ αποκαλύψουμε τις βρομιές του και τις παρανομίες του. Ο κόσμος πρέπει επιτέλους να καταλάβει πως ό,τι γίνεται δεν είναι για καλό δικό του, αλλά για καλό των λίγων, των πολύ λίγων». 

Έχει έρθει η ώρα της δράσης. Άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Η ανατροπή του μανιφέστου είναι μονόδρομος και η φλόγα της επανάστασης έχει ήδη ανάψει.

Έχοντας ήδη διαβάσει το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως, δεν μπορούσα να φανταστώ πώς θα συνέχιζε την ιστορία και αν θα κατάφερνε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μου, όπως και στο πρώτο. Τώρα που τελείωσα την ανάγνωση, μπορώ να πω μετά βεβαιότητος, πως η αγωνία μου για τη συνέχεια ήταν ακριβώς η ίδια! Όπως είχα γράψει και για το πρώτο, πρόκειται για μια ιστορία συγκλονιστική και αφυπνιστική. Τα μηνύματα που περνά είναι πάρα πολλά κι αυτό ακριβώς αναζητώ προσωπικά από ένα βιβλίο. Τα έχει όλα: δράση, ανατροπές, άρτια μυθιστορηματική πλοκή, αληθοφανείς χαρακτήρες και μεστή γραφή.

Είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι από εκείνα που χαίρεσαι να διαβάζεις, γιατί σου ανοίγουν πραγματικά τους πνευματικούς ορίζοντες. Αυτός άλλωστε είναι και ένα από τους λόγους που διαβάζουμε όλοι εμείς...

Η γνώση είναι δύναμη και η συγγραφέας μέσα από το μυθιστόρημά της μοιράζεται τη γνώση που η ίδια έχει αποκτήσει με σκοπό την αφύπνιση. Αν κι εσύ, φίλε αναγνώστη, αναζητάς τρόπους για να βγεις από τον πνευματικό λήθαργο, αν δεν έχεις μείνει ανέγγιχτος απ’όλα όσα βιώνει η χώρα μας, τότε η «ΕΥΤΟΠΙΑ» και η φλόγα της επανάστασης θα ανάψουν τη φλόγα της ελπίδας, που σιγοκαίει μέσα σου για ένα καλύτερο αύριο. Τροφή για σκέψη το βιβλίο της κ. Άννης Παπαθεοδώρου και θέλω να εκφράσω και πάλι τα συγχαρητήριά μου για το συγγραφικό της πόνημα.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Ευτοπία #2 / Η φλόγα της επανάστασης
Συγγραφέας: Άννη Παπαθεοδώρου
Σελίδες: 400 / Διαστάσεις: 14x20,5 cm
Ημερ. έκδοσης: Μάρτιος 2019
ISBN: 978-960-9585-98-9


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Άννη Παπαθεοδώρου γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Δούλεψε σε εταιρείες στον ιδιωτικό τομέα και στη συνέχεια εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα, περνώντας από διάφορες θέσεις και τομείς. Από το 2012 είναι συνταξιούχος. Από τα εφηβικά της χρόνια τη γοήτευε η ποίηση και η λογοτεχνία και έγραφε -όπως οι περισσότεροι έφηβοι- ποιήματα, καθώς και δοκίμια, χωρίς ποτέ να σκεφτεί να τα εκδώσει. Μετά τη συνταξιοδότησή της ασχολήθηκε κυρίως με θέματα της πόλης. Κυψελιώτισσα γέννημα θρέμμα, ανήκει σε μια άτυπη συλλογικότητα, την Ομάδα Κατοίκων Κυψέλης, που στόχο έχει την αναβάθμιση της γειτονιάς και τη δημιουργία ανθρώπινων σχέσεων μεταξύ των γειτόνων. Στο ενδιάμεσο διάστημα δεν εγκατέλειψε ποτέ το ενδιαφέρον της για την οικονομία, καθώς και την πολιτική, διαβάζοντας πάρα πολλά σχετικά βιβλία. Σημαντικό ενδιαφέρον της είναι το σκάκι, και είναι μέλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα συμμετείχε σε ένα φιλοσοφικό καφενείο, καθώς και σε εργαστήρια φιλανάγνωσης και αυτοβελτίωσης. Ζει πάντα στην Κυψέλη και έχει έναν γιο. Από την Άνεμος εκδοτική κυκλοφορεί και το πρώτο βιβλίο «Ευτοπία-Τα χρόνια του μανιφέστου» (μυθιστόρημα, 2018).
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr