Βιβλιοάποψη: "Της πλατείας τα μυστικά"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Mε επίκεντρο μια μυστηριώδη πλατεία της Θεσσαλονίκης, θα λάβει χώρα μια περιπέτεια γεμάτη αμείωτη δράση, απροσδόκητες αποκαλύψεις και ανατροπές!

Σύντομα θα γίνουμε συνένοχοι με έναν γοητευτικό κλέφτη έργων τέχνης, ακολουθώντας συγχρόνως τόσο τις αγωνιώδεις έρευνες ενός ανυποψίαστου Ελληνοϊταλού φοιτητή, όσο και των αστυνομικών αρχών. Θα παρασυρθούμε στα βήματα μιας ερωτευμένης καθηγήτριας πληροφορικής, καταλήγοντας μάρτυρες του πεπρωμένου όλων εκείνων που εξαφανίστηκαν, προκειμένου το σκοτεινό μυστικό να παραμείνει ασφαλές.

Σύντομα οι ήρωές μας θα διαπιστώσουν πως βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον αόρατο κλοιό αδίστακτων εγκληματιών. Πόσοι, άραγε, θα καταφέρουν να επιβιώσουν σε αυτό το βίαιο παιχνίδι ζωής και θανάτου;


Η άποψή μου:
(γράφει η Δήμητρα Παναρίτη)
O Στηβ Κάρας είναι ένας γοητευτικός διαρρήκτης που έχει έρθει στην Ελλάδα με σκοπό να κλέψει τα έργα τέχνης που βρίσκονται στη γκαλερί Γεωργιάδη στην Πλατεία της Αγίας Τριάδας στη Θεσσαλονίκη. Ο Τζουζέπε, ένας Ελληνοϊταλός φοιτητής δέχεται επίθεση μέσα σ’ ένα κατάστημα στην ίδια πλατεία. Η Μαρίνα μια καθηγήτρια πληροφορικής χάνει τον φίλο της Μάρκο, όταν εκείνος την αφήνει για λίγο σ’ένα καφέ της πλατείας για να πάει να της πάρει ένα δώρο. Ο Στηβ γίνεται μάρτυρας στην ταφή κάποιου που τον είχε δει νωρίτερα να έχει ορθάνοιχτα μάτια σ’ένα φέρετρο. Στη συνέχεια μαθαίνει κάποιες πληροφορίες, όταν ακούει τυχαία τον Τζουζέπε να κάνει αναφορά για δίκτυο υπόγειων διαδρομών κάτω από τα κτίρια της πλατείας που τα ενώνει μεταξύ τους...

Τι γίνεται άραγε εκεί στα σκοτεινά υπόγεια, που μόνο τυχαία μπορεί να ανακαλύψει κάποιος; Ποιος θα βοηθήσει τη Μαρίνα να βρει τον Μάρκο, όταν η αστυνομία θα αρνηθεί να ασχοληθεί με μια εξαφάνιση που έχει συμβεί μόλις λίγες ώρες πριν και δεν θεωρείται εξαφάνιση; Ποιοι είναι αυτοί που τους εξαφανίζουν και για ποιο λόγο; Ο Στηβ, η Μαρίνα και ο Τζουζέπε, τρεις άνθρωποι εντελώς άγνωστοι μεταξύ τους μπλέκονται σε μια ιστορία που θα φέρει στην επιφάνεια τα μυστικά που κρύβονται κάτω από την πλατεία. Άραγε θα καταφέρουν να επιβιώσουν από τον κλοιό των αδίστακτων εγκληματιών;

Πρόκειται για μια συναρπαστική περιπέτεια, με έντονη δράση, αγωνία, απροσδόκητες αποκαλύψεις κι ανατροπές. Η ροή είναι κινηματογραφική και οι περιγραφές ολοζώντανες! Ο αναγνώστης βιώνει μαζί με κάθε ήρωα, το άγχος, τον τρόμο, τον φόβο και αισθάνεται σαν να περπατά κι αυτός δίπλα του. Οι περιγραφές είναι τόσο ζωντανές που δίνουν την εντύπωση πως ο συγγραφέας έχει περπατήσει ο ίδιος σε όλα αυτά που περιγράφει και πως πριν ξεκινήσει να γράφει, είχε κάνει ένα σχέδιο της πόλης, με όλα τα δρομάκια, τα κτίρια, τα σημεία από όπου έπρεπε να περάσουν οι ήρωές του.

Η γραφή είναι άρτια και κατανοητή και πιστεύω ότι είναι ένα βιβλίο που δε θα απογοητεύσει κανέναν αναγνώστη! Διαβάστε το άφοβα, θα σας συναρπάσει!


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Θεόδωρος Ν. Θεοδωρής
Σελίδες: 292 / Διαστάσεις: 14,8x21cm
Ημερ. έκδοσης: 14/05/2018
ISBN: 978-618-5271-46-6


Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Θεόδωρος Ν. Θεοδωρής μεγάλωσε στην Κατερίνη και ζει στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Είναι πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει επίσης σπουδάσει και ανώτερα θεωρητικά στην κλασική μουσική. Ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού.

Αυτό είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr