Βιβλιάποψη: "Έκπτωτοι φύλακες"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Όταν ο ιερέας παππούς της ανέθεσε στην Πανδώρα μια παράλογη και απίστευτη αποστολή στη νήσο Αϊόνα της δυτικής Σκοτίας, εκείνη ήδη αισθανόταν μπερδεμένη με όσα της συνέβαιναν. Τώρα είχε έρθει η στιγμή να μάθει την αλήθεια...

Ο Γκάμπριελ δεν είχε καμία θέση εδώ. Δεν ήταν προορισμένος για τούτον τον κόσμο, δεν του άρεσε, δεν συμπαθούσε τους ανθρώπους. Ήταν πολύ καλύτερός τους, ανώτερος, φτιαγμένος να υπηρετεί υψηλούς σκοπούς και να πολεμά για το αιώνιο καλό. Αλλά είχε εγκλωβιστεί εξαιτίας ενός ανθρώπινου λάθους.

Από τη Σκοτία ως τις παρυφές του Ολύμπου, κάτω από τη σκιά του βουνού των αρχαίων θεών, οι δυο τους θα ανακαλύψουν πως είναι μαριονέτες ενός πεπρωμένου γεμάτου καταχθόνια μυστικά και σχέδια, εξαντλητικό κυνηγητό, μοιραίο πόθο και πάθος, και ανεξέλεγκτο έρωτα. Ποιος όμως μπορεί να αντιταχθεί στη μοίρα που έχει γραφτεί για τους Έκπτωτους Φύλακες;

Η άποψή μου:
(γράφει η Δήμητρα Παναρίτη)
Μυστικιστής παππούς... ακατονόμαστα πλάσματα... αθάνατοι πολεμιστές και περίεργοι κακοποιοί... νύμφες, αερικά, πολεμιστές, όντα που δίνουν μάχες, τόσο για το καλό και για το κακό...

Η Πανδώρα μπλέκεται σε μια μυστική αποστολή που δεν γνωρίζει, σε έναν εξωπραγματικό κόσμο γεμάτο μυστικά και κινδύνους. Κάποια στιγμή συνειδητοποιεί πως κάποιοι θέλουν το φυλακτό της. Αλλά γιατί; Ποιο μυστικό κρύβεται πίσω από το μαγικό αντικείμενο; Η έμπιστη φίλη της, η Βριμώ, και ο άνδρας που την αγαπά, ο Δείμος, τι ρόλο παίζουν σε όλη αυτή την ιστορία; Η γη μπορεί να είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους αλλά είναι τα μόνα πλάσματα που της ανήκουν;

Όσο τα γεγονότα εξελίσσονται τόσο η Πανδώρα καταλήγει στο ίδιο αποτέλεσμα. Είναι μέρος από κάτι μεγαλύτερο και πρέπει να το παραδεχτεί και να το πιστέψει. Τι ρόλο όμως έπαιξαν οι πρόγονοί της σε αυτό που πρέπει να ανακαλύψει και τι ρόλο θα παίξει ο Γκάμπριελ που τόσο πολύ την έχει γοητεύσει; Θα τα μάθετε όλα όταν πάρετε στα χέρια σας αυτό το εξαιρετικό βιβλίο που θα σας ταξιδέψει σε έναν κόσμο αλλιώτικο, και θα σας κάνει να αναρωτιέστε αν θα μπορούσαν όλα αυτά που περιγράφονται εκεί μέσα να είναι αληθινά.

Η ιστορία μυθοπλασίας που θα διαβάσετε θα μπορούσε να είναι και ένας οδηγός αυτογνωσίας αφού μέσα από αυτή ο αναγνώστης παίρνει πολλά μηνύματα για την ανιδιοτελή αγάπη, τον πραγματικό ρόλο του ανθρώπου πάνω στη γη, αλλά και για τις μάχες που καλείται να δώσει πρώτα με την ψυχή κι έπειτα με το σώμα.

Γράφει η συγγραφέας σε ένα σημείο, δια στόματος ενός ήρωα: «Αν ο άνθρωπος μπορούσε να διατηρήσει τη νεότητα της ψυχής του ενάντια στη δύναμη του χρόνου, θα είχε καταφέρει να περάσει στα ανώτερα επίπεδα για τα οποία είναι προορισμένος». Και συνεχίζω με ακόμα ένα σημείο: «Δεν κερδίζεται με βία η αγάπη, παιδί μου, θέλει θυσίες, αλλά πρώτα να τοποθετούμε τον εαυτό μας πάνω στο θυσιαστήριο» και «Αν ξέρουμε το σωστό και δεν το κάνουμε ή έστω δεν προσπαθούμε να το εφαρμόσουμε, τότε είναι σαν να συμμετέχουμε στο κακό που έρχεται».

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην κα. Κακαλοπούλου που έγραψε αυτό το υπέροχο βιβλίο γιατί εκτός από ένα ανάγνωσμα με φαντασία, δράση και πλοκή, που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, έχει κάνει σπουδαία έρευνα, παραθέτοντας πολλές πληροφορίες για την αρχαιότητα, τους Θεούς του Ολύμπου, τον ρόλο τους αλλά και πολλά στοιχεία που καλό είναι να γνωρίζουμε. Πιστεύω πως πίσω από τους γνωστούς σε όλους μύθους της αρχαιότητας κρύβονται αλήθειες στις οποίες θα πρέπει να δώσουμε σημασία... Πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν και η αλήθεια μπορεί να βρίσκεται σε ιστορίες που οφείλουμε να αποκωδικοποιήσουμε και ας φαίνονται μυθικές ή εξωπραγματικές. Πρόκειται για ένα βαθυστόχαστο βιβλίο στο οποίο η συγγραφέας μπλέκει με πολύ όμορφο τρόπο τη φαντασία με την πραγματικότητα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!

Θέλω να κλείσω με ένα τελευταίο απόσπασμα και ας το κρατήσουμε καλά μέσα μας: «Γιατί κάθε άνθρωπος έχει μέσα του δύο θηρία. Το ένα είναι ήμερο, θρέφεται με τρυφερότητα και συμπόνια και έχει σκοπό του να γεννά, να τίκτει και να προσφέρει ζεστασιά και τροφή στις δημιουργίες του που είναι πολλές και σκορπίζουν στην ψυχή δύναμη και ζωντάνια. Το δεύτερο είναι άγριο, θρέφεται με εκδίκηση, μίσος και περηφάνια κι έχει σκοπό να καταστρέψει και να καταπιεί ό,τι πέσει στα δόντια του. Ο μοναδικός του εχθρός είναι το φως, Πανδώρα... Όταν αγαπάς το φως, δεν φοβάσαι να κοιτάξεις κατάματα το σκοτάδι, ακόμη και αν προέρχεται από σένα».


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Γεωργία Κακαλοπούλου
Σελίδες: 592
Ημερ. έκδοσης: Σεπτέμβριος 2018
ISBN: 978-960-410-842-8
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr