Βιβλιοάποψη: "Μια ομάδα για τη Σόφη"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Με τη Σόφη ήμαστε φίλες από πάντα. Κολλητές.

Κάθε φορά που έπαιρνε ένα καινούργιο παιχνίδι, αμέσως μου τηλεφωνούσε. Μεμιάς έτρεχα στο σπίτι της για να το δω. Η Σόφη έπαιζε και εγώ κοίταζα. Όταν εκείνη κουραζόταν, έπαιζα και εγώ. Ωραία ήταν!

Ποτέ δεν μαλώναμε. Κάναμε αυτό που ήθελε, τρώγαμε αυτό που της άρεσε και βλέπαμε πάντα τις ταινίες που αγαπούσε. Περνούσαμε τέλεια!

Τη μέρα όμως που η δασκάλα μας, η κυρία Όλγα, μας ζήτησε να κάνουμε μια εργασία, όλα άλλαξαν...




Η άποψή μου:
(γράφει η Κατερίνα Σωπύλη-Κονίτσα)
Πρόκειται για ένα παραμύθι που αφορά παιδιά τεσσάρων ετών και πάνω. Η συγγραφέας Τζένη Κουτσοδημητροπούλου μεταφέρει με πολύ όμορφο τρόπο τις αξίες της φιλίας, της μοιρασιάς και της ομαδικότητας.

Η εικονογράφος Μαρία Μανουρά, προσεγγίζει τα παιδικά βλέμματα με τις εικόνες της, που είναι πολύ κοντά στα παλιά, καλά κινούμενα σχέδια.

Η Αλίκη, ένα μικρό κορίτσι που με την υπομονή και αγάπη της παρασύρει τη φίλη της Σόφη -η οποία ίσως μεγαλώνει σε ένα διαφορετικό περιβάλλον- και την κάνει να βλέπει από άλλη, οπτική γωνία το παιχνίδι και τη φιλία -αυτή της μοναχικότητας.

Το "Μια ομάδα για τη Σόφη" είναι ένα ανάγνωσμα διδακτικό, που άνετα προσεγγίζει παιδιά και μεγαλύτερης ηλικίας. Οι ήρωες είναι πολύ όμορφα δομημένοι, τα χαρακτηριστικά τους είναι καλοσχεδιασμένα κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διακρίνεται η κάθε τους συναισθηματική αντίδραση: χαρά, θυμός, υπομονή, καλοσύνη.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Kατηγορία: Παιδικά & Εικονογραφημένα Βιβλία
Συγγραφέας: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
Εικονογράφηση: Μαρία Μανουρά
Σελίδες: 32 / Διαστάσεις: 22 x 30
Ημερ. έκδοσης: Μάιος 2018
ISBN: 978-960-563-205-2
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr