Βιβλιοάποψη: "Μορφόκοσμος-Το άγγιγμα της μούσας"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Αν οι άνθρωποι είναι δημιουργήματα της θεϊκής φαντασίας, οι λογοτεχνικοί χαρακτήρες είναι δημιουργήματα της ανθρώπινης. Ως δημιουργήματα... υπάρχουν. Έχουν υπόσταση, προσδοκίες, πόθους, όνειρα και προσωπική διαδρομή. Είναι δέσμιοι της μοίρας που τους έγραψε ο Δημιουργός τους, τόσο όσο και οι άνθρωποι. Διεκδικούν και αυτοί το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης, όπως και οι άνθρωποι. Αναρωτιούνται για την ταυτότητα του άγνωστου Δημιουργού τους, όπως και οι άνθρωποι. Αγωνίζονται κόντρα στους «γενετικά» προσδιορισμένους περιορισμούς τους και άλλοτε τους υπερβαίνουν και εξελίσσονται, άλλοτε μένουν για πάντα υποταγμένοι σε αυτούς... Όπως και οι άνθρωποι...

Μορφόκοσμος: Μια «άλλη» διάσταση, ακούσιο παράγωγο της φαντασίας των γήινων δημιουργών. Ένας τόπος όπου όλοι οι χαρακτήρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας απολαμβάνουν μια αιωνιότητα αφθαρσίας κάτω από την προστασία των εννέα Μουσών. Η ειδυλλιακή τους πραγματικότητα ανατρέπεται από μια συνομωσία που προσβλέπει στην απόλυτη εξουσία. Τα Σύμβολα των Εννέα Μουσών, οι αιώνιες Μήτρες των Ιδεών, εξαφανίζονται μυστηριωδώς και η σύνδεση του Μορφόκοσμου με τη γήινη δημιουργική σκέψη διακόπτεται βίαια, με καταστροφικές συνέπειες.

Ολυμπία ή «Όλυ»: Βασική ηρωίδα ευπώλητης σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων. Η τρέχουσα Ιστορία της βρίσκεται στην καρδιά της συνομωσίας και έτσι εκείνη καλείται να αποτρέψει τον αφανισμό του Μορφόκοσμου.
Δάιος: Πειρατής του 17ου αιώνα, κεντρικός χαρακτήρας ιστορικού μυθιστορήματος. Οι δαίμονες της Ιστορίας του τον καταδιώκουν στον Μορφόκοσμο στερώντας του τα πάντα.

Οι δύο ήρωες πρέπει να υπερβούν την προσωπική τους μοίρα και τη φαντασία των Δημιουργών τους, ώστε να καθορίσουν οι ίδιοι το κοινό τους πεπρωμένο. Οι δρόμοι τους διασταυρώνονται και η μεταξύ τους θυελλώδης σχέση θα γίνει ο καταλύτης για τη διάσωση του κόσμου τους.

Στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας του Μορφόκοσμου, το μυστήριο ξεδιαλύνεται για να ξεκινήσει μια περιπετειώδης αναζήτηση των χαμένων Συμβόλων, στους τόπους της πιο απρόσιτης διαδρομής του Μορφόκοσμου. Στην Ιερά Οδό. Τη διαδρομή του ομηρικού Οδυσσέα προς την Ιθάκη.


Η άποψή μου:
(γράφει ο Χρήστος Αναστασόπουλος)
Μόλις ολοκλήρωσα το ανεπανάληπτο, αναγνωστικό μου ταξίδι στον εξαιρετικό και μαγικό, καινούργιο κόσμο, τον Μορφόκοσμο!

Πρώτα απ’όλα, συγχαρητήρια στη συγγραφέα για την υπέροχη έμπνευση-ιδέα και δέος για το πώς χειρίζεται την πρώτη ιστορία, που δεν είναι άλλη από τα έπη του Ομήρου! Υποκλίνομαι στο ταλέντο και τη δεξιότητά σας, κυρία μου! Θα ήθελα πραγματικά να σας γνωρίσω και να σας σφίξω το χέρι! Συγχαρητήρια και στον εκδοτικό οίκο, που αποφάσισε να εκδώσει ένα -άρτιο- έργο 700 σελίδων!

Τί είναι ο Μορφόκοσμος;
Ο Μορφόκοσμος είναι ένας κόσμος, όπου συνυπάρχουν όλοι οι λογοτεχνικοί ήρωες που έπλασε ποτέ ανθρώπινος νους. Απίστευτο εεε!!! Με απλά και λίγα λόγια, είναι ένας κόσμος χωρισμένος σε βασίλεια κι επαρχίες, στα οποία φιλοξενούνται οι ήρωες ανάλογα με την κατάληξη που είχαν στις ιστορίες, που έπλασαν οι δημιουργοί τους. Υπάρχουν βέβαια και οι ήρωες των οποίων οι ιστορίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, καθώς οι δημιουργοί-συγγραφείς δεν έχουν βάλει τελεία, όπου κατοικούν στο Ίλιον, τη μεγαλύτερη μητρόπολη του σύμπαντος. Εκεί μπορεί να δεις να κυκλοφορούν ήρωες με αναγεννησιακές φορεσιές δίπλα σε τύπους με αρχαίους χιτώνες ή ινδιάνους με πολύχρωμα φτερά στο κεφάλι!

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα γινόταν αν οι ήρωες είχαν τη δυνατότητα να δράσουν ανεξάρτητα από τους δημιουργούς τους σε έναν άλλο κόσμο εκτός της ιστορίας τους; Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα γινόταν αν αυτοί οι ήρωες είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν με άλλους ήρωες άλλων εποχών; Φαντάζεστε τον Γιάννη Αγιάννη, τον Ηρακλή Πουαρό, τον Αχιλλέα από την Τροία, να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τη Μαντάμ Μποβαρί, τη Μαρία Μαγδαληνή, τον κάπτεν-Χούκ και άλλους πολλούς, να ανταλλάσσουν απόψεις ή απλά να συζητούν για γεγονότα που τους απασχολούν και για άλλους ήρωες; Μπορείτε να διανοηθείτε τι συμβαίνει στον ήρωα -ο οποίος δρα ανεξέλεγκτα στον Μορφόκοσμο- όταν τον καλεί ο δημιουργός του;

Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς, όπου οι διάλογοι είναι πανέξυπνοι και από τις δυο πλευρές. Τα νοήματα είναι ξεκάθαρα και τα μαθήματα αμέτρητα. Πρέπει οτιδήποτε κι αν είναι αυτό που θέλουμε κάθε φορά, να το θέλουμε καθαρά και ξάστερα. Χωρίς να παρεμβάλλουμε άλλες σκέψεις, αντιφατικές επιθυμίες και αμφιβολίες. Αυτό -για πολλές Μορφές- παίρνει αρκετό καιρό να το μάθουν. Η καθαρή βούληση ενεργοποιείται με την ευγνωμοσύνη και μπλοκάρεται απ’το φόβο. Και να ξέρετε, ότι ο φόβος είναι ύπουλος. Μεταμφιέζεται σε θυμό, φθόνο, σε μίσος...

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι έξω από τον έλεγχό μας... αλλά το πως θα τα αντιμετωπίσεις, είναι στο χέρι σου», γράφει η συγγραφέας...

Πόσο σημαντικοί και υπέροχοι νιώθουμε όταν βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα απ’τα μάτια εκείνων που μας αγαπούν!!! Πραγματικά, εξαιρετικό έργο! Θα περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Μορφόκοσμος #1 (τριλογία)
Συγγραφέας: Έλενα Γκίκα
Σελίδες: 686 / Διαστάσεις: 14 x 21 cm
Ημερ. έκδοσης: 18/01/2018
ISBN: 9786185231934
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2019. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr