Βιβλιοάποψη: "Σκλάβος στα πόδια μου"

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Τον προσπέρασε, γιατί δεν ήξερε πως ήταν ένα έκπτωτος άγγελος που εκείνο το βράδυ έπεσε ξαφνικά στο δρόμο της.
Τίποτα δε φανέρωνε πως ήταν ο άντρας που θα την έκανε να ξεχάσει το παρελθόν της, τους άντρες που είχε ερωτευτεί μέχρι τότε, τον τρόπο που δινόταν στον έρωτα...
Ξαναγύρισε, γιατί κάτι την τράβηξε σαν μαγνήτης.
Έφτανε μόνο μία φορά να κοιτάξει τα μάτια του.
Τον πόθησε ξανά και ξανά. Τον λάτρεψε.
Τους βασάνιζε το παρελθόν του, που είχε χαθεί από τη μνήμη του. Αλλά και η Ντακότα Ντίλαν...
Ποιός ήταν πραγματικά ο Μάσιμο;
Ποιά θα κέρδιζε, όταν η Ντακότα θα γύριζε πίσω;


Η άποψή μου:
(γράφει η Λιάνα Τζιμογιάννη)
Θέλοντας να έχω άποψη για όλα, ξεκίνησα τη «μελέτη» της ερωτικής λογοτεχνίας πρώτα με τα βιβλία της Σίλβια Ντέι κι έπειτα με την Τζέιμς και τις 50 αποχρώσεις του Κρίστιαν της... Στην αντίληψή μου έπεσε και η προσπάθεια της Χριστίνας και θα ήταν κρίμα να μην αφιέρωνα χρόνο, ως «βετεράνος» αναγνώστρια που είμαι!

Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα Ελληνίδας συγγραφέως να περάσει στο “hall of fame” (δεν το λέω καθόλου ειρωνικά!) της παγκόσμιας ερωτικής λογοτεχνίας. Σας πληροφορώ ότι έμεινα πολύ-πολύ ευχαριστημένη και ότι μια θέση ανήκει επάξια στη Χριστίνα μας, καθώς τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τις προαναφερόμενες. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πολεμήθηκε τόσο πολύ αυτό το ανάγνωσμα!

Η ιστορία που εμπνεύστηκε η συγγραφέας, τοποθετείται στο σήμερα και παρά την απουσία αισθημάτων, ως σημάδι των καιρών μας, μάς μιλά για την ύπαρξη αληθινής κι ουσιαστικής αγάπης (αυτή με τα αμοιβαία αισθήματα, την ανιδιοτελή)... για τον έρωτα... για το όμορφο σεξ, που ο ένας συμπληρώνει τον άλλον τόσο ταιριαστά, λες και βρέθηκαν δυο κομμάτια παζλ που ενωμένα, ολοκληρώνουν την εικόνα. Δεν είναι άρλεκιν. Στέκεται μια χαρά ως μυθιστόρημα, καθώς διέπεται κι από μια ενδιαφέρουσα υπόθεση, εκτός της ερωτικής ιστορίας της Λάουρας και του Μάσιμο.

Το βιβλίο έχει 15 κεφάλαια, 303 σελίδες και πραγματικά η αφήγηση δεν κουράζει. Μπορεί ο τίτλος να σε προδιαθέτει για την ύπαρξη σαδομαζοχιστικών σκηνών, όπως στις «50 αποχρώσεις του Γκρι», αλλά μόνο προς το τέλος γίνονται κάποιες αναφορές. Φυσικά υπάρχει έντονη, αισθησιακή δράση, που δεν προσβάλλει, αφού το σεξ γίνεται στα θεμιτά πλαίσια που θέτει ένα ζευγάρι. Σε κρατά να διαβάσεις παρακάτω, καθώς ξεκινά με τον πρωταγωνιστή να έχει χάσει προσωρινά τη μνήμη του και η Λάουρα να τον φιλοξενεί μέχρι να βρεθεί η ταυτότητά του. Πόσο μπορείς ν’αντισταθείς σε ένα όμορφο πρόσωπο και αισθησιακό κορμί; Κι όμως, αυτά τα «πρέπει» αποδίδουν και τελικά, βρίσκεσαι κερδισμένος, κρατώντας τον πρώτο αριθμό του λαχείου στα χέρια σου. Και πάλι, δεν αφήνεσαι, δεν επαναπαύεσαι. Επειδή ο έρωτας θέλει θυσίες και συνεχή υπερπροσπάθεια...

Χριστίνα, συγχαρητήρια. Σε επόμενη ανάρτηση θα μιλήσουμε για τα άλλα βιβλία σου, κοινωνικού περιεχομένου. Σ’ευχαριστώ για το ταξίδι με τον Σκλάβο, που επιπρόσθετα, θα μεταφραστεί στα αγγλικά και θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό!


Στοιχεία βιβλίου:
Κατηγορία: Ελληνική λογοτεχνία
Εκδότης: Charlotte Publications
Συγγραφέας: Χριστίνα Μπαλτζή
Σελίδες: 304
Ημερ. έκδοσης: 13/02/2014
ISBN: 9789609247214
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2024. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr