*Κυκλοφορεί* Ποιος χτυπούσε το τζάμι την Πρωτοχρονιά;

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Ένα γράμμα της Αγγελικούλας στον Άγιο Βασίλη, με το οποίο τον καλεί στο σπίτι της, γεννά αμέτρητες απορίες στο μυαλό της κι αρχίζει να ψάχνει την αλήθεια των Χριστουγέννων.

Μπορεί η κόκκινη στολή του Αι-Βασίλη να κρύβει την αλήθεια που ψάχνει η Αγγελικούλα; Γιατί θα μπλέξει σε διαμάχες με τους συμμαθητές της; Τι θα ανακαλύψει και γιατί θα κλονιστεί η σχέση της με την οικογένειά της; Γιατί ο Άγιος Βασίλης δεν μπήκε στο σπίτι από την καμινάδα; Ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά και ποιος χτυπούσε το τζάμι την Πρωτοχρονιά;

Τελικά, όλες οι απαντήσεις που έψαχνε η Αγγελικούλα υπήρχαν μέσα στην καρδιά της!!! Μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία, πασπαλισμένη με πολλή αγάπη, που θα γνωρίσει στα παιδιά την αξία της πίστης, της καλοσύνης, της προσφοράς, της πραγματικής φιλίας, αλλά κυρίως τη σπουδαιότητα της οικογένειας.

Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Μάγδα Κισσούδη
Εικονογράφηση: Δωροθέα Λούκρη
Ηλικία: Για παιδιά 6 ετών και άνω
Σελίδες: 120
Ημερ. έκδοσης: Οκτώβριος 2018
ISBN: 978-618-5271-62–6


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Μάγδα Κισσούδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε δημοσιογραφία στο Κ.Ε.Φ.Κ.Σ. Για 13 χρόνια εργάστηκε στην τηλεόραση (TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, TV EUROPE ONE, TV BS) παρουσιάζοντας δελτία ειδήσεων και ποικίλες ενημερωτικές εκπομπές. Παράλληλα ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο και την έντυπη δημοσιογραφία. Από τα παιδικά της χρόνια έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη λογοτεχνία και την ποίηση, γεμίζοντας τις λευκές σελίδες των τετραδίων της με ιστορίες, ποιήματα και στίχους τραγουδιών. Το 1999 εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο "Στο βυθό των ονείρων", ενώ κείμενα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης. Το βιβλίο "Ποιος χτυπούσε το τζάμι την Πρωτοχρονιά;"είναι το πρώτο της παιδικό μυθιστόρημα. Λατρεύει από πάντα τα Χριστούγεννα και συνεχίζει να πιστεύει στον Άγιο Βασίλη!!!
Βιογραφικό της εικονογράφου:
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα αλλά ζει εδώ και χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. Η αγάπη της όμως για το βιβλίο και την τέχνη, σε συνδυασμό με τον θαυμασμό για την παιδική φαντασία και δημιουργικότητα, την ώθησαν σε μια αλλαγή πορείας και κάπως έτσι προέκυψε η ενασχόληση με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Πιστεύοντας στη σημασία της εικόνας, όχι απλώς ως διακοσμητικό στοιχείο αλλά ως δομικό συστατικό της ίδιας της ιστορίας, ελπίζει με τη δουλειάς της να συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας πιο ενεργητικής και πολυδιάστατης σχέσης ανάμεσα στο παιδί-αναγνώστη και το βιβλίο. Κυκλοφορούν επίσης σε εικονογράφηση της ίδιας, από τις εκδόσεις «Γράφημα»: "Το κουμπί" (εικονοβιβλίο), "Με το άλφα με το βήτα, φτιάχνουμε την αλφαβήτα" (βιβλίο προγραφικών ασκήσεων), "Ο Δικαιωματούλης" (παραμύθι), "Ο Ιρά στη μαγική χώρα των αριθμών" (παραμύθι-εκπαιδευτικό βιβλίο), "Θα μου χάριζες τα μαλλιά σου;" (παραμύθι), "Δραστηριότητες Δημιουργικής Γραφής για το Δημοτικό Σχολείο" (εκπαιδευτικό βιβλίο).
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2019. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr