*Κυκλοφορεί* Πορτοκάλι γλυκό

Περίληψη οπισθόφυλλου:
"Η Αντωνία Θεοχαρίδου στο έργο της «Πορτοκάλι γλυκό» σκιαγραφεί εκείνες τις απρόσμενες καταστάσεις που καλούνται να βιώσουν τόσο οι νοσούντες από απώλεια μνήμης όσο και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Θα πίστευε κανείς πως οι τρομακτικές αλλαγές και η περιθωριοποίηση, την οποία βιώνουν οι χαρακτήρες, θα τους οδηγούσε στην απομόνωση, εγκλωβίζοντάς τους όλο και περισσότερο στον εαυτό τους. Η συγγραφέας όμως επιλέγει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση της καθημερινής τους εξέλιξης. Η σταδιακή αποστασιοποίηση από το παρελθόν τούς οδηγεί στην άμεση διαχείριση του νέου τους εαυτού μέσα από μια συνεχή και διαρκή πρόκληση για προσαρμογή στον καινούριο κόσμο στον οποίο καλούνται να ζήσουν. Μέσα από λιτούς -αλλά γεμάτους ουσία, τρυφερότητα, ρεαλισμό και αλήθεια- διαλόγους, η συγγραφέας παρουσιάζει τη συνεχή πάλη των χαρακτήρων με το παρελθόν και το παρόν, μια πάλη από την οποία δεν προκύπτουν νικητές και ηττημένοι, παρά απλά άνθρωποι συμφιλιωμένοι με τη μοίρα τους, οι οποίοι κινούνται με μοναδικό τους γνώμονα την πυξίδα της ζωής. Μια πυξίδα που όλοι έχουμε ενσωματωμένη στην καρδιά και στο μυαλό μας, με τον δείκτη της να στρέφεται πάντα προς τα μπρος, προς το αβέβαιο μέλλον μας."
-Αστέριος Πολυχρονίδης, Ηθοποιός, Χορογράφος, Σκηνοθέτης-

"Tο «Πορτοκάλι γλυκό» διακρίνεται από μια προσπάθεια αναψηλάφησης της θεατρικής γλώσσας και από νεωτερικότητα, τόσο στη θεματική του όσο και στο θεατρικό χειρισμό του."
-Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού έργου 2016-


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο
Συγγραφέας: Αντωνία Θεοχαρίδου
Επιμέλεια: Κλεονίκη Μαγκλάρα
'Εργο εξωφύλλου: Βασίλης Βαφειάδης
Σελίδες: 64 / Διαστάσεις: 14x21
Ημερ. έκδοσης: Μάιος 2018
ISBN: 978-960-558-239-5


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Αντωνία Θεοχαρίδου είναι πτυχιούχος της Γαλλικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στη «Διδακτική της Γαλλικής Γλώσσας» (Rouen/Γαλλία και Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο/Πάτρα) καθώς και στη Δημιουργική Γραφή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας). Είναι κάτοχος διπλώματος με τίτλο «Εμψυχώτρια Δημιουργικής Γραφής» του Ινστιτούτου Δημιουργικής Γραφής «ESPRIT-LIVRE» (Γαλλία). Συνεργάζεται με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και τον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών καθώς και με σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνοντας εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής για παιδιά και ενήλικες. Έχει ενεργή παρουσία στην πολιτιστική ζωή της πόλης των Σερρών.
Συγγραφικό έργο: «Ευτυχώς που... δε με σκότωσες» (μυθιστόρημα), «Ζητείται γαμπρός» (θέατρο σκιών), «Εσκαπάζ, το δώρο των θεών» (θεατρικό κείμενο με οικολογικό περιεχόμενο), «Ο Χταποδούλης και το πάρτυ του καλοκαιριού» (παραμύθι και διασκευή σε θεατρικό κείμενο), «Κάθε δεύτερη Τρίτη» (θεατρικό κείμενο), «Tous les deux Mardis» (μετάφραση του «Κάθε δεύτερη Τρίτη» στα γαλλικά), «Vingt jours, plus un» (μυθιστόρημα), «Η Χορδούλα η φάλτσα» (θέατρο για παιδιά), «Ο δέκατος τρίτος γάμος» (θεατρικό σατιρικό κείμενο). Διασκευές για παιδιά σε δίγλωσσο κείμενο (ελληνικά-γαλλικά): «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, «Ο Φιλάργυρος» του Μολιέρου, «Ιντερμέτζο» του Ζαν Ζιρωντού.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2019. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr