*Κυκλοφορεί* Ασκήσεις αναπνοής από τους σοφούς της Ανατολής

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Το απλό και όμορφο θαύμα της ανάσας χρησιμοποιήθηκε από αρχαιοτάτων χρόνων απ’ τους σοφούς της Ανατολής και αργότερα της Δύσης ως μέσο αυτεπίγνωσης, γαλήνης, επικοινωνίας με τον Θεό και βαθιάς θεραπείας σωματικών ή ψυχικών διαταραχών.

Στο παρόν εγχειρίδιο παρουσιάζονται με εύληπτο και πρακτικό τρόπο πανίσχυρες τεχνικές που αναπτύχθηκαν στην Ιαπωνία (Βουδισμός Ζεν και Σίντο), στο Βιετνάμ (Βουδισμός Ζεν), στη Βιρμανία (Βουδισμός Βιπάσανα), στην Ινδία (Γιόγκα), στην Κίνα (Ταοϊσμός), στο Θιβέτ (Βουδισμός Βατζραγιάνα) και στον Ορθόδοξο μοναχισμό (Ησυχασμός).

Αναλύονται εξειδικευμένες ασκήσεις θεραπείας συναισθημάτων (άγχος-στρες, θυμός, ζήλεια, ανασφάλεια, κατάθλιψη, συζυγικά προβλήματα κ.ά.) και σωματικών παθήσεων, τεχνικές της Γιόγκα (με συνοδεία φωτογραφικού υλικού), καθώς και μέθοδοι επικέντρωσης στο θαυμαστό παρόν της ζωής.

Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Παναγιώτης Ασημεόνογλου
Σελίδες: 148 / Διαστάσεις: 14 x 21 cm
Ημερ. έκδοσης: Απρίλιος 2018
ISBN: 978-618-5298-08-1


Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Παναγιώτης Ασημεόνογλου γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Φυσική στο ΑΠΘ και έκτοτε εργάζεται ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης. Επί σειρά ετών εντρύφησε σε θέματα επιστήμης, φιλοσοφίας, θρησκειολογίας, ψυχολογίας, μυστικισμού, αποκρυφισμού, τέχνης κ.ά. Τα τελευταία χρόνια ασκείται καθημερινά στο Ζεν.

Από τις εκδόσεις Δαιδάλεος κυκλοφορούν τα προσωπικά του βιβλία «Σαν άνθη κερασιάς, σπουδή στο σαμουράι Ζεν» (2017) και «Ασκήσεις Αναπνοής από τους Σοφούς της Ανατολής» (2018).
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2019. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr