*Κυκλοφορεί* Αλφαβητάρι εντόμων

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Πλησιάζοντας τώρα στην άκρη του νερού, σκέφτηκα να βγάλω τα παπούτσια µου. Και τότε το είδα. Στην αρχή νόµισα πως το έκανε ο αέρας. Ότι µετακινούσε κόκκους άµµου χτίζοντας ένα γλυπτό εν κινήσει. Ένα πολύ χαµηλό κι εφήµερο γλυπτό, σχεδόν στην επιφάνεια της άµµου, που απλωνόταν γρήγορα. Γη και αέρας συνοµιλούσαν σε µια γλώσσα ακατάληπτη, κι όµως αντιληπτή.
Σκύβοντας να δω καλύτερα στο εσπερινό φως, διαπίστωσα πως ήταν έντοµα. Πολύ ψιλά, σε µια ανοιχτόχρωµη απόχρωση της άµµου που τα έκανε ακόµη πιο δυσδιάκριτα. Ήταν παντού, κι όλα µαζί ανέβαιναν προς τα µέσα. Κινούνταν εκτελώντας µικρά άλµατα -ένα σάλτο κάθε φορά, πράγµα που δηµιουργούσε την εντύπωση ότι σηκώνεται άµµος µε τον αέρα. Σε λίγο άρχισα να τα βλέπω όπου έπεφτε το µάτι µου. Από πού έβγαιναν; Ήταν µια µεταγλωττισµένη πληµµυρίδα.

Τα 24 γράµµατα, και πίσω από κάθε γράµµα ένα έντοµο και οι άνθρωποι µε τους οποίους διασταυρώθηκε. Ένα αλφαβητάρι εντοµολογικό, εµπνευσµένο από την Ευρώπη που γοητεύει, την Ευρώπη που απογοητεύει. Κάθε γράµµα κι ένας αυτοτελής µικρόκοσµος, µαζί και τµήµα ενός όλου.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Συγγραφέας: ∆ήμητρα Κολλιάκου
Σελίδες: 416 / Διαστάσεις: 14Χ21
Ημερ. έκδοσης: Απρίλιος 2018
ISBN: 978-960-16-7861-0


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η ∆ήµητρα Κολλιάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σπούδασε κλασική φιλολογία και θεωρητική γλωσσολογία στην Αθήνα (ΕΚΠΑ) και στο Εδιµβούργο. ∆ίδαξε γλωσσολογία στο Πανεπιστήµιο του Newcastle (1995-2010) και στο Παρίσι, στο Πανεπιστήµιο Paris Diderot (2010-2014). Στο ερευνητικό της έργο έχει ασχοληθεί µε ζητήµατα σύνταξης και σηµασιολογίας στα νέα ελληνικά. Έχει ζήσει σε κάµποσα από τα µέρη που αναφέρονται στο "Αλφαβητάρι εντόµων", κι έχει γράψει µυθιστορήµατα, νουβέλες και διηγήµατα. Έχει τιµηθεί µε το βραβείο Πρωτοεµφανιζόµενου Συγγραφέα Jim Wilson από το ΕΚΕΒΙ, µε το Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα και µε το βραβείο µυθιστορήµατος του Ιδρύµατος Πέτρου Χάρη της Ακαδηµίας Αθηνών. Αυτό είναι το έκτο της βιβλίο.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2019. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr