*Κυκλοφορεί* Η σπηλιά του Φιλοκτήτη

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Ο δεκαπεντάχρονος Γεράσιμος ζει με την οικογένειά του στη Λήμνο. Μετά από μια εκπαιδευτική εκδρομή στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, η περιέργεια θα οδηγήσει τον Γεράσιμο να μπει στη σπηλιά του Φιλοκτήτη όπου, εντελώς απρόσμενα, συναντά έναν ρακένδυτο ηλικιωμένο άντρα, που ισχυρίζεται πως είναι ο ίδιος ο μυθικός ήρωας που οι Αχαιοί εγκατέλειψαν στο νησί, όταν εκστράτευσαν κατά της Τροίας.
Εξαιτίας μιας σειράς παράξενων γεγονότων αναγκάζεται να συνυπάρξει μαζί του για ένα διάστημα, σε μια έρημη περιοχή του νησιού και να τον ακολουθήσει στις καθημερινές του συνήθειες. Κοιμούνται στη σπηλιά, περπατούν στην παραλία και στον λόφο, συζητούν, τρώνε, ονειρεύονται, διαφωνούν, τσακώνονται, συμφιλιώνονται και μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία συνυπάρχουν παρά τις μεγάλες τους διαφορές, γνωρίζουν τον εαυτό τους και ο ένας τον άλλον μέχρι που φτάνει η στιγμή οι δρόμοι τους να χωρίσουν και να συνεχίσουν ο καθένας, στη δική του εποχή, την προσωπική του πορεία.
Ποιος είναι ο μυστηριώδης κάτοικος της σπηλιάς; Γιατί συνάντησε τον Γεράσιμο; Πώς συνυπάρχουν δύο διαφορετικοί άνθρωποι; Μήπως κάτι έπρεπε να μάθει ο Γεράσιμος από αυτόν τον παράξενο άντρα; Ή ήταν όλα στη φαντασία του έφηβου αγοριού;


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου
Σελίδες: 272 / Διαστάσεις: 13,7×20,8
Ημερ. έκδοσης: 15/03/2018
ISBN: 978-960-468-195-2


Βιογραφικό της συγγραφέως:
Η Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου μεγάλωσε και σπούδασε. Είναι ιατρός ωτορινολαρυγγολόγος και από μικρή ηλικία ασχολείται με τη συγγραφή και τη ζωγραφική, πάντα σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Από το 2003 ζει και εργάζεται με τον σύζυγό της στην πόλη της Λάρισας.

Το 2010 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Η ωραία που δεν ήθελε να είναι κοιμωμένη» (εκδ. Publibook-μετέπειτα Λευκή Σελίδα).

«Η σπηλιά του Φιλοκτήτη» είναι το δεύτερό της μυθιστόρημα.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2019. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr