*Κυκλοφορεί* Μοντεχρίστο

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Όταν το Intercity ακινητοποιείται ξαφνικά, ο Γιόνας Μπραντ ούτε που µπορεί να διανοηθεί την περιπέτεια στην οποία θα µπλεχτεί.  Έξω υπάρχει ένας νεκρός κι ο Μπραντ κινηµατογραφεί µε την κάµερά του τη βαριά ατµόσφαιρα που επικρατεί στην τραπεζαρία του τρένου και κάνει ερωτήσεις στους επιβάτες. Δουλεύει ως βιντεοδηµοσιογράφος, ονειρεύεται όµως να γίνει σκηνοθέτης και το πρότζεκτ που είχε ετοιµάσει, το Μοντεχρίστο, µια ιστορία προδοσίας, απογοήτευσης και όψιµης εκδίκησης, έχει όλα τα στοιχεία ενός µπλοκµπάστερ -αρκεί κάποιος να του δώσει την ευκαιρία να το πραγµατοποιήσει. Όταν ερωτεύεται τη Μαρίνε Ρουίθ, τα όνειρα που είχε εγκαταλείψει µπαίνουν και πάλι σε πρώτο πλάνο. Τρεις µήνες αργότερα η µοίρα τού παίζει ένα παράξενο παιχνίδι: πέφτουν στα χέρια του δύο χαρτονοµίσµατα των εκατό φράγκων µε τους ίδιους σειριακούς αριθµούς -γνήσια και τα δύο, όπως τον διαβεβαίωσαν άναυδοι οι υπάλληλοι της τράπεζας. Και αµέσως µετά, κάποιοι µπαίνουν στο σπίτι του και το κάνουν άνω κάτω, ενώ ο ίδιος δέχεται επίθεση.

Ένα εξαιρετικό, επίκαιρο θρίλερ για τον κόσµο των τραπεζιτών, των χρηµατιστών, των δηµοσιογράφων και των πολιτικών από έναν µεγάλο συγγραφέα του καιρού µας.

«Η γραφή του Μάρτιν Ζούτερ είναι γοητευτική, ειρωνική και κοµψή -ένας από τους καλύτερους γερµανόφωνους συγγραφείς της εποχής µας
-Πασκάλ Μπρυκνέρ, LeNouvel Observateur-

«Ο Μάρτιν Ζούτερ ρίχνει έναν άνθρωπο χωρίς ιδιότητες στην καρδιά των πιο ανοµολόγητων µυστικών του σύγχρονου τραπεζικού συστήµατος... Το "Μοντεχρίστο" µοιάζει σαν Γκρίσαµ γραµµένος από τον Ντύρρενµατ...»
-LivresHebdo-

«Ένα µυθιστόρηµα γεµάτο ένταση, µε µια κατάληξη που θυµίζει Ντύρρενµατ. Το πιο πολιτικό µυθιστόρηµα του Μάρτιν Ζούτερ µέχρι σήµερα
-ZDF-

«Ένα µεγάλο λογοτεχνικό θρίλερ για τον κόσµο των τραπεζών, που αποκαλύπτει ότι το οικονοµικό µας σύστηµα εξακολουθεί να είναι χτισµένο στην άµµο
-ORF-


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Σειρά: Σύγχρονη ξένη πεζογραφία
Συγγραφέας: Μάρτιν Ζούτερ
Μετάφραση: Γιώτα Λαγουδάκου
Σελίδες: 344 / Διαστάσεις: 14Χ21
Ημερ. έκδοσης: Φεβρουάριος 2018
ISBN: 978-960-16-6931-1


Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Μάρτιν Ζούτερ, γεννηµένος το 1948 στη Ζυρίχη, εργάστηκε επί χρόνια ως διαφηµιστής και το 1991 αποφάσισε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στη συγγραφή.

Είναι ένας από τους σηµαντικότερους γερµανόφωνους συγγραφείς και τα βιβλία του µεταφράζονται σε περισσότερες από 32 γλώσσες.

Ζει µε την οικογένειά του στη Ζυρίχη.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2019. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr