*Κυκλοφορεί* Flash boys-Το ανεξέλεγκτο παιχνίδι του χρήματος

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Μια μικρή ομάδα χαρισματικών ανθρώπων, με εφόδιο την εργασιακή εμπειρία τους στη Γουόλ Στριτ, κατάφεραν να ξεσκεπάσουν μια συνωμοσία στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αποδεικνύοντας ότι οι μηχανισμοί του έχουν στηθεί έτσι ώστε να ευνοούν όσους έχουν καλύτερη εσωτερική πληροφόρηση. Επίσης, έδειξαν ότι την περίοδο που ακολούθησε την αμερικανική οικονομική κρίση οι τράπεζες της Γουόλ Στριτ δεν χαλάρωσαν τον έλεγχό τους στις χρηματιστηριακές αγορές - αντιθέτως, τον ενίσχυσαν.

Οι πρωταγωνιστές του Flash Boys, εργαζόμενοι σε διαφορετικές εταιρίες, κατέληξαν -ο καθένας ξεχωριστά- στα συμπεράσματά τους. Όταν όμως γνωρίστηκαν, συγκρότησαν μια ατρόμητη ομάδα, που αγωνίστηκε να αναμορφώσει τις χρηματιστηριακές αγορές.

Ο Μάικλ Λιούις επιχειρεί να ρίξει φως στις σκοτεινές πτυχές του κόσμου της οικονομίας. Οι υπέροχοι πρωταγωνιστές του βιβλίου, τόσο διαφορετικοί σε σχέση με το πρότυπο του «χρηματιστή της Γουόλ Στριτ», διατηρούν μια αίσθηση ηθικού καθήκοντος μέσα σε ένα περιβάλλον όπου κανείς δεν σε πληρώνει για να είσαι ηθικός.

«Εκπληκτικό
-Financial Times-

«Υπέροχη αφήγηση, τόσο καλογραμμένη. Πρέπει να αγοράσετε αυτό το βιβλίο»
-Jon Stewart, The Daily Show-


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφέας: Michael Lewis
Μετάφραση: Κατερίνα Χαλμούκου
Σελίδες: 360
Ημερ. έκδοσης: 22/03/2018
ISBN: 978-960-04-4871-9


Βιογραφικό του συγγραφέα:
Ο Μάικλ Λιούις γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη το 1960. Σπούδασε ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Princeton και οικονομικά στο London School of Economics.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως πωλητής ομολόγων σε εταιρία της Γουολ Στριτ ενώ σήμερα ασχολείται με τη δημοσιογραφία και τη συγγραφή. Είναι συγγραφέας των μπεστ σέλερ "Liar’s Poker", "Moneyball", "The Blind Side" και "Το μεγάλο σορτάρισμα".


Ζει στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2019. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr