*Κυκλοφορεί* Το κουμπί

Περίληψη οπισθόφυλλου:
Σημείωμα προς τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες
Αυτό είναι ένα βιβλίο μόνο με εικόνες! Χωρίς λόγια! Ούτε λέξη!
Μα είναι δυνατόν να υπάρχει ένα βιβλίο μόνο  με εικόνες; Είναι για όλες τις ηλικίες; Και αν ναι, τότε πώς διαβάζεται;
Το βιβλίο αυτό, όπως θα διαπιστώσετε, μπορεί να μην έχει λόγια, αλλά με τις εικόνες του λέει την ιστορία ενός μικρού κουμπιού που ξηλώνεται από μια ζακέτα το φθινόπωρο, ταξιδεύει το χειμώνα και την άνοιξη και φτάνει μέχρι το καλοκαίρι!
Μπορεί να διαβαστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με τις εμπειρίες, την ταυτότητα, την ηλικία του κάθε παιδιού και το κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο μεγαλώνει. Έτσι, ο ρόλος του αναγνώστη και της αναγνώστριας γίνεται «ισχυρός».

Διαβάζοντας το βιβλίο μαζί με το παιδί μπορούμε να το προτρέπουμε να:
* Δει - πει - περιγράψει... Στο στάδιο αυτό το παιδί-θεατής παρατηρεί και περιγράφει την εικόνα, εκφράζει τις πρώτες ιδέες και εντυπώσεις του.
* Ψάξει - βρει - αναλύσει... το ρόλο των εκφραστικών μέσων της εικονογράφου, τα σύμβολα και το περιεχόμενό τους, τις αναγνωρίσιμες έννοιες, αλλά και τις υπονοούμενες, τη ροή της ιστορίας.
* Σκεφτεί - συνδέσει - ερμηνεύσει... Στο στάδιο αυτό το παιδί μετατρέπεται σε κριτικό/ή αναγνώστη/στρια της εικόνας που κρίνει, συγκρίνει και ερμηνεύει.
* Κρίνει - φανταστεί - ζήσει - δημιουργήσει... Το παιδί-δημιουργός παίρνει αποφάσεις, φαντάζεται προεκτάσεις της ιστορίας, εναλλακτικές τροπές της, διαφορετικούς/κές ήρωες/ίδες.


Στοιχεία βιβλίου:
Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ
Συγγραφείς: Το ατελιέ της φανταστικής (Ειρήνη Γεωργάκη-Κόλλια, Αικατερίνη Ιωαννίδου, Ρόζα Ποζίδου)
Εικονογράφηση: Δωροθέα Λούκρη
ISBN: 978-618-5271-06-0


Βιογραφικό των συγγραφέων:
Η ομάδα παιδαγωγών «Το ατελιέ της Φανταστικής» αποτελείται από δασκάλες Δημοτικής εκπαίδευσης με κοινό στόχο την καλλιέργεια του λόγου, της αισθητικής και της φαντασίας. Εκκινώντας από τις αρχές παιδαγωγών και δημιουργών όπως ο Paulo Freire, ο Lorris Malaguzzi και ο Gianni Rodari, οι ιδέες προεκτείνονται για να συναντηθούν με τα ενδιαφέροντα και τις εμπειρίες και να παράξουν αυθεντικά και πρωτότυπα έργα.
Μοιράσου το άρθρο: :
 
Copyright © 2017-2019. ΒΙΒΛΙΟΣΗΜΕΙΑ - All Rights Reserved
Created by Vivliosimeia | Published by Vivliosimeia |
Proudly powered by Vivliosimeia.blogspot.gr